Tommy van Vulpen

Acteur / Trainingsacteur

Over Tommy

Tommy van Vulpen (1 april 1985) volgde de lerarenopleiding aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens deze opleiding ontdekt een dramadocent zijn talent voor spelen. Op aanraden volgt hij een jaar lang theaterlessen aan theaterschool Parnassos in Utrecht. Een passie voor acteren ontstaat.

Hij kiest vervolgens voor een opleiding aan de Trap in Amsterdam. In het eerste jaar ontdekt hij tevens het plezier in camera-­acteren. Tommy volgde lessen van Joep Sertons, Paul Rooyackers, Paulien Adriana en werkte onder meer met Hans van Rijs, Jamel Aattache en Frits Taberima.

Hij maakte zijn filmdebuut in Amsterdam Heavy, een film met o.a. Michael Madsen, acteerde met Jasmine Sendar in Benjamin Wolf en speelde met Sascha Visser en Tamara Seur in Z@pp Delict. Tommy had rollen in commercials van o.a. Philips Hue en Bavaria en acteerde in diverse bedrijfsfilms.

Tommy werd één van de vier vaste gezichten in de komische serie “10 manieren om..”, welke twee jaar is uitgezonden op de zender RTL Lounge.

In 2012 rondt hij de post-HBO opleiding Trainingsacteren af, wat hem heeft gevormd tot trainingsacteur. Naast het acteren, is Tommy ook veelgevraagd model.
In 2016 start hij zijn eigen JeugdTheaterschool voor kinderen: Spelend Wijzer! (www.spelend-wijzer.com)